Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in de rechtbank in Turnhout celstraffen gevorderd van 18 tot 40 maanden voor 4 beklaagden uit Herentals, die zich schuldig maakten aan de drugshandel.

Tijdens een huiszoeking op 29 november 2017 bij Davy R. en zijn partner Tamara V. in de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk vond politie Neteland 2,6 kilo speed, een hoeveelheid doping en enkele verboden wapens die in de schouw verborgen waren. "R. verklaarde dat hij al vijf jaar speed verkocht, aan een kilo per maand. Hij zou hierdoor €30.000 hebben verdiend", zei openbare aanklager Wim Smets.

Op 30 januari 2018 vond een nieuwe huiszoeking plaats. Naast V. waren ook Melissa R. en Nick D. aanwezig. De speurders vonden toen 1,8 gram speed, 53 gram cannabis, lege zakjes en restanten wit poeder. V. gaf toen ook een vuistslag aan een vrouwelijke inspecteur van de politie en ze beet ook nog eens in een been van een mannelijke collega.

R. riskeert een celstraf van 40 maanden en D. en R. hangt 24 maanden cel boven het hoofd. ­Tamara V. riskeert 18 maanden cel. Hun advocaten vroegen om een voorwaardelijke straf op te leggen. Vonnis op 6 juli. (belga)